Majdnem az autópályán ragadtam, mert lemerült a telefonom

Mivel nincs saját autóm, gyakran vagyok kénytelen autót kölcsönözni, hogy, ha vidékre kell mennem. Ennek is megvannak az előnyei, meg a hátrányai, de a fotós felszerelés miatt nem megyek tömegközlekedéssel, ugyanis ahhoz túl sok, és túl drága, hogy azokkal zötykölődjek. Plusz nem elhanyagolható szempont, hogy a vezetési élmény felszabadítja az adrenalint.

Valahogy most mégse erről akartam írni, hanem a saját butaságomról, és arról a patópáluras hozzáállásról, miszerint „ráérünk arra még!”. Történt az egyik ilyen leutazásom során, hogy az autópálya egyik pihenőhelyén, ahol csak padok, meg mellékhelység van, nem akart indulni az autó. A tankja tele volt, hibát nem jelzett, úgy tűnt, hogy csupán megmakacsolta magát. Na, de csak akkor jött a feketeleves, amikor telefonálni akartam az autókölcsönzőnek, – ugyanis ilyen esetben nekik kell szólni –  ám a telefonom csontra le volt merülve. A fejemre is csaptam, mert eszembe jutott, hogy el akartam vinni szervizbe, amiért pár óra alatt lemerül teljesen. Most már persze késő bánat volt, és a bajaimat tetézte, hogy nagyon sokáig senki se állt meg ennél a pihenőhelynél. Amikor végre jött valaki, mentem is oda rögtön, hogy segítséget kérjek. Kölcsönadta a telefonját egy-két hívás erejéig, aztán megköszöntem és odébb álltam. Jó sokáig tartott mire jött a szervizkocsi, és elkezdte vizsgálni a motort.

samsung akkumulátor csereAmíg az egyik javított, addig a másikkal beszélgettem, és elmeséltem neki a telefonom problémáját. Szinte felcsillant a szeme, mert azonnal tudta a megoldást, mégpedig egy szervíz formájában, ahol ő nemrég járt hasonló problémával. Mivel nyitott voltam minden megoldásra, így a legapróbb részletekig tudni akartam mindent a cégről. Ők a telefonkijelzo.hu, akik pont az olyan szerencsétlen flótásokon segítenek, mint amilyen én vagyok. A repertorájukban megtalálható a samsung akkumulátor csere, és sok más típus szervizelése. Van olyan opció is, hogy választhatunk a gyári vagy az utángyártott akkumulátor között, attól függően, hogy melyiket szeretnénk bele rakatni a telefonunkba. Ezek típus szerint le vannak írva, árral feltüntetve, úgyhogy előre meg lehet nézni mindent. Ha valamiben mégis bizonytalanok lennénk, akkor van egy telefonszám, amit tárcsázva érdeklődhetünk, feltéve, hogy van működőképes telefonunk.

Ezeken kívül, amiről még mesélt nekem a szerelő, az a futárszolgálat volt, amit ő maximálisan ki is használt. Vele az történt, hogy a műhelyben elejtette a telefonját, aminek így betörött a kijelzője. Ideje nem volt, hogy elmenjen vele egy szervízbe, ezért felhívta őket, és eljöttek a telefonért, majd, amikor elkészült el is hozták, így neki nem volt kiesése a munkából. Ez nekem is jó fog jönni, mert ezután a kaland után nem lesz kedvem még elmenni a szervizbe, úghogy már ott, a pihenőhelyen felhívtam őket egy kölcsönkapott telefonról, hogy másnap reggel várom a futárt kis otthonom előtt. Megbeszéltük azt is, hogy ha kérem, akkor e-mailben fognak értesíteni, amikor kész, illetve, hogy fizethetek kártyával, ugyanis nem tartok magamnál készpénzt. Arról is érdeklődtem, ha már így alakult, hogy van-e valamilyen tok, mert szeretném valamivel védeni a telefonom, ugyanis hajlamos vagyok elejteni, és valószínűleg csak a szerencsének köszönhetem, hogy egyben van.

Mivel ez a napom teljesen elúszott, csak arra tudtam gondolni, hogy végre hazaérjek, és legalább arra a kis időre fel tudjam tölteni a telefont. Az autót trélerrel kellett elszállítani, ugyanis egyáltalán nem akart beindulni, de legalább visszakaptam a pénzem, mert megbizonyosodtak róla, hogy nem az én hibámból adódik a gond. Most már biztos, hogy elkezdek gyűjteni egy saját autóra, amiben lesz telefontöltő is!