Autókölcsönzőt nyitottam a költözés után

Évek óta egy autókölcsönzőnél dolgoztam, de körül-belül olyan egy éve eldöntöttem, hogy szeretnék egy saját egy autókölcsönzőt nyitni valahol vidéken, egy nagyobb városban. A tervem hamar döntéssé is vált, hiszen találtam egy tökéletes kis lakást Nyíregyházán. Nem teketóriáztam sokat, mihamarabb lecsaptam az új otthonomra. Hogy hogyan találtam rá az álomlakásra, azt pedig most el is mesélem.

Tavaly februárban már eléggé elegem volt a munkahelyemből. Nem szerettem a főnökömet, folyton ugráltatott, sokszor behívott szabadnapokon is az emberhiány miatt, nem sok szabadidőm volt. Aztán hirtelen úgy döntöttem, felmondok és magánvállalkozásba kezdek. Épp akkor sikerült a befektetésemmel elég sok pénzhez jutnom, így a tőke megvolt a saját autókölcsönzőhöz. A főnököm meglepődött, mikor beadtam a felmondásom, de már semmit sem tudott nekem ajánlani, amivel ott tartott volna. Mikor az első reggel felkeltem kvázi munkanélküliként, őszintén bevallom, kissé bepánikoltam. Ott álltam egy tök jó gondolattal a fejemben, de abból még semmi sem valósult meg. Fel kellett építenem egy vállalkozást a semmiből úgy, hogy sosem volt még tapasztalatom ezen a téren. Aznap fel is hívtam egy nagyon jó barátomat, Gellértet, aki készségesen segített nekem kiépíteni az autókölcsönző vállalkozásomat. Az első pont az volt, hogy egyáltalán hol szeretnék nyitni egy ilyen üzletet? Nehéz volt a döntés, mert Budapesten például nagyon drágák voltak az ingatlanárak, bérleti díjak, de mégis ott laknak a legtöbben, gondoltam, ez sokat számít. Gellért azonban lebeszélt erről. Azt mondta, Pesten már van elég autókölcsönző, viszont vidéken annál kevesebb. Így esett a választás egy vidéki nagyvárosra, Nyíregyházára. Gellért szerint ott igazán nagyon lehet ütni egy ilyen üzlettel és mivel határközeli település, külföldi vendégeket is bevonzhatok. Egy használaton kívüli régi gyárépületet is sikerült olcsón szereznem, amit teljeskörűen felújítottam és átalakítottam, a többi szükséges üzleti dolgot is sikerült elintéztem Gellért további segítségével. Nyolc hónap múlva készen állt az üzletem a megnyitásra, azonban lakást nem sikerült vennem magamnak akkor még. Albérletben tengettem a napjaimat ott és a befektetésemből éltem, de a pesti lakásom árából Nyíregyházán nagyon jó kis lakásokat lehetett venni. Sok lakást megnéztem, de valahogy egyik sem nyerte el a tetszésemet.

eladó lakás nyíregyháza 1

Aztán szintén Gellért volt az, aki ebben is tudott nekem segíteni. Ajánlott egy nagyon király kis hirdetős oldalt, a Nextaprót, ahol mindenfélét lehetett árulni. Nekem természetesen a lakások voltak a relevánsak, amikből nyíregyházi lokációval is találtam jó párat. Sok az eladó lakás Nyíregyháza környékén és a városban is, ezt sikerült azonnal megállapítanom. Az oldalon nagyon egyszerű amúgy a keresés, városra, lakástípusra, árkategóriára is rá lehet szűrni, ami tök jó, mert így az ember csak olyan lakások közt böngészik, amik szóba is jöhetnek a számára. A Nextaprónak köszönhetően meg is találtam a tökéletes otthont. A hirdetővel az oldalon keresztül is fel tudtam venni a kapcsolatot és hamar sikerült lebeszélnünk egy lakásmegtekintő találkozást. Az eladó egy fiatal srác volt, aki nagyon közvetlen és korrekt volt, minden pontosan úgy nézett ki a lakásban, amilyen fotókat feltett az oldalra és amilyen részletes leírást adott az ingatlanról. Nem csalódtam se benne, se a hirdetőfelületben. Mikor ott voltam nála, ott is szóba jött a Nextapró, és a hirdető oldalról is remek dolgokat mesélt, azt mondta, mindenképpen érdemes megpróbálni eladni valamit ott, mert garantáltan hamar gazdára talál. Hirdettem is rajta a közelmúltban, de most térjünk vissza a lakásvásárlásra.

Mivel minden rendben volt az ingatlannal és közel is volt a vállalkozásomhoz, nem is volt kérdés, hogy megveszem. A beköltözésem után pár nappal az autókölcsönző is kitárta kapuit. Hamar felvirágzott az üzletem és beindult a szekér. Hátrahagytam egy rossz munkát és túlzsúfolt várost egy szebb jövő reményében és szerencsére bejöttek a számításaim, sikerült megvalósítanom az álmaimat hála Gellértnek és a Nextaprónak.

Az oldallal a későbbiekben is jó véleménnyel voltam és vagyok is. Pár hete a mobilomat passzoltam el rajta igen könnyedén. Emlékeztem a volt tulajdonos szavaira, aki csupa jókat mesélt a Nextapróról, ezért először oda töltöttem fel az eladó telefont. Csináltam magamnak egy felhasználói fiókot, mert tudtam, fogok még máskor is hirdetni, szóval jobb, ha van, de egyébként anélkül is lehet használni a hirdető funkciót. Könnyen kitöltöttem a szükséges mezőket, részletes leírást adtam a termékről és jó minőségű képeket is engedett feltölteni szerencsére. Hamar ki is került az oldalra a telefonom és aznap este jelentkezett is érte a vevő. Úgy ment minden, mint a karikacsapás, kettőt pislogtam és már túl is adtam a mobilon. Na erre képes a Nextapró, bátran használjátok, garantált siker a végeredmény!