Autókölcsönzés, motoros tervek

Mostanában sokszor bérelek autót, ha tudom, hogy olyan napok következnek, amiken sokat kell vidékre utaznom. Egész jó megoldás, először csak külföldön próbáltam ki, amikor nyaralás alkalmával kellett közlekedni a város és a tengerpart között. Azóta viszont itthon is igénybe veszek, ilyen szolgáltatásokat, igaz itt nem a tenger az úti cél.

Saját autóm ugyanis nincs, csak egy kis robogóm, amihez még bukósisakom sincs egyelőre. Nagyobb utakra nem is lenne alkalmas a robogó. A városban történő közlekedésre, viszont nagyon jó lenne, így tervezem is, hogy veszek egy dizájnos bukót hozzá. Nézegettem bukósisak akciókat is. A legfontosabb egy bukósisak választásánál, hogy minél nagyobb védelmet nyújtson. Érdemes felpróbálni is, mielőtt döntünk, de vegyük számításba, hogy ami egy pár percig kényelmesnek tűnik, az egy hosszabb út alkalmával már megterhelheti a nyakunkat, ha nehezebb anyagokból készült.

A bukósisakunkra egyedi mintát is kérhetünk. Szinte bármilyen rajzot fel tudnak rá festeni. Nagyon különleges kinézetet össze lehet így hozni.

Az autókölcsönzőben már jól ismernek, el is meséltem nekik a terveimet. Nem örültek, amikor meghallották, hogy motorozni készülök, de megnyugtattam őket, hogy a hosszabb utakra továbbra is autót fogok bérelni. Ők is mondták, hogy az autó nagyobb biztonságérzetet ad, de kellő odafigyeléssel a motoron is biztonságban lehetek. A fő, hogy tényleg egy megbízható bukósisakot válasszak, ami megvéd, ha szükség van rá, és még öltöztet is. Még lehet, hogy szerencsém is lesz, ha épp találok bukósisak akciót.

Ha meglesz a sisak, akkor már csak használni kell. A robogómat is szépen letakarítottam, és elvittem szervizbe, hogy ellenőrizzék, minden rendben van e. Szerencsére nagy javításokra nem volt szükség, így készen áll, hogy újra szolgálatba álljon a kis paripa. A bukót is megrendelem, újonnan biztos nagyon szépen fog csillogni, de majd vigyázok is rá, hogy sokáig megtartsa fényét. Azt írják, érdemes sisakzsákban tárolni, így biztos, hogy meg tudjuk védeni mindenféle szennyeződéstől. Meg valószínűleg dobálózni sem ajánlatos vele. Ha körültekintően választunk, és egy kicsit odafigyelünk rá a mindennapok során is, akkor évekig szolgálhat minket a sisakunk.

A weboldalon ahol a bukósisak akciót nézegettem, 5000 forintos kupon igénylésére is lehetőség van. A keresztnevünket és az e-mail címünket kell csupán megadni. Egyszerűnek tűnik, megéri megcsinálni.

Nagyon hasznos a robogó, de hosszabb utakra nem lenne jó. Motoros barátaim mindig heccelnek, hogy menjek velük túrázni, de ők is tudják, hogy az én kis járgányom nem tudna megbirkózni a hegyi terepekkel. Egy nagyobb motor is jó lenne a jövőben, ami alkalmas nagyobb túrákra is. Szép lehet motorral járni az utakat. Egész hetes programot is lehet szervezni, körbe járni az országot, egy-egy nevezetes helyet kiválasztani célpontnak, vagy akár a környező országokban kalandozni.

Ennek megfelelően is választok most bukósisakot, hogy majd komolyabb motorhoz is megfelelő legyen. Nagyon kacifántos mintát nem is választok rá, nehogy majd kinevessenek a rocker motorosok. Azt hiszem alapszínnek tökéletes lesz a fekete, arra bármilyen színű minta illik. A motorozás komolyabban űzve, azonban elég nagy kiadásokkal is járhat. Védőruhát is illik beszerezni, így most lesz mire spórolnom. Ezek hosszú távú tervek, de jól jött, hogy találtam bukósisak akciót. Mondtam is a motoros haveroknak, hogy készüljenek, lassan újonc jön a csapatba. Keressenek rövidebb útvonalakat, amin bele tudok rázódni a túrázásba. Nagyon nevettek, hogy túrázgassak csak, a kis robogómmal a boltba kenyérért, oda meg vissza.