Autót kölcsönzőből, ruhát webshopból!

Szeretem az olyan dolgokat, amiket el lehet intézni az interneten keresztül is és nem feltétlen igényel személyes jelenlétet. A munkám miatt néha nagyon kevés időm van, így aztán kifejezetten szeretem, mikor nem kell személyesen is elmennem egy-egy helyre, hanem az interneten keresztül, néhány kattintással elintézhetem a dolgot. Néhány hete például két legyet ütöttem egy csapásra.

Éppen otthon voltam hétvégén és a húsvéti ünnepeken gondolkoztam. A párom és én Budapesten élünk, a szüleim pedig Békés megyében, Szarvason. Megbeszéltük már korábban Ferivel, hogy az ünnepek kapcsán meglátogatjuk a szüleimet, mert már karácsony óta nem találkoztunk velük. Mivel ilyen messze lakunk egymástól, nem egyszerű összeegyeztetni a találkozásainkat. A távolság miatt egy rövid látogatás részben esélytelen, részben pedig értelmetlen is. Ha már elmegyünk anyuékhoz, akkor általában néhány napot ott is szoktunk tölteni. Ha csak egy napra mennénk, úgy, hogy ott sem alszunk, akkor a napunk nagyobb része az utazásra és csak a kisebb menne el az ott töltött időre.

Mindig is irigyeltem azokat az embereket, akik közel laknak a szüleikhez. Persze az én döntésem volt az hét éve, hogy felköltözzek a fővárosba, de ettől függetlenül még hiányozni szoktak a szüleim. Őszintén szólva Szarvast nagyon szeretem, mert barátságos és gyönyörű város, csupán csak annyi vele a baj, hogy Budapesttől kifejezetten messze van, arról nem is beszélve, hogy csak az út harmadát lehet autópályán megtenni. Sajnos mindezeken kár siránkozni, mert az ember nem tehet ellene semmit, így aztán megpróbálom mindig száz százalékosan kiélvezni azokat a napokat, amiket anyuéknál töltök.

Ferinek és nekem nincs autónk, mert úgy érezzük, hogy nem éri meg. Mivel a belvárosban lakunk, tömegközlekedéssel minden könnyen és gyorsan elérhető, arról nem is beszélve, hogy Budapesten a parkolás egyre nehezebb és drágább, ezért két éve eladtuk Feri kocsiját. Nekem pedig sosem volt sajátom. Korábban mindig vonattal jártunk anyuékhoz, de múltkor Feri felvetette, hogy mi lenne, ha bérelnénk egy autót és azzal mennénk. Megtetszett az ötlet, ezért utánanéztem a neten, hogy honnan és mennyiért lehet autót bérelni.

Miközben az autók között böngészgettem, eszembe jutott, hogy kellene néhány csinos ruha is a húsvéti hétvégére, mert anyu szerint nincs is fontosabb annál, hogy egy nő csinos és divatos ruhákat viseljen. A hétköznapokban én inkább a kényelem és a sportosság híve vagyok, így aztán nem sok olyan ruha van a szekrényemben, amit anyu megfelelőnek titulálna. Biztos nem akadna ki akkor sem, ha melegítőben jelennék meg nála, de őt ismerve sokkal jobban szereti, mikor csini vagyok. Ezért úgy döntöttem, hogy vásárolni fogok.

Találtam egy ruha webshopot, ami már első pillantásra is nagyon szimpatikusnak tűnt, amikor pedig jobban szétnéztem rajta és megnéztem a választékot akkor már biztos voltam benne, hogy tőlük fogok ruhát vásárolni. Szinte a bőség zavarában találtam magam, mert minél tovább nézegettem a ruhákat, annál több olyat találtam, ami megtetszett. Azért is tetszett meg nagyon ez a ruha webshop, mert nemcsak alkalmi ruhákat árulnak, hanem sportosokat is, ezért nem csak a húsvéti látogatásra tudtam öltözékeket keresni magamnak, hanem a mindennapokra is. Noha nem terveztem, hogy mást is vegyek a tervezett ruhákon kívül, végül mégis elcsábultam egy kardigánra és egy nadrágra is, mert nagyon jól néztek ki és az áruk is pénztárcabarát volt. Azok a ruhák pedig amiket a családlátogatásra vettem… Egyszerűen mesések voltak! Amikor anyu meglátott, leesett az álla és nagyon boldog volt tőle, hogy a lánya milyen csinos.

Az autókölcsönzést végül nem én, hanem Feri intézte el, mert szerinte azok az autók amiket én kinéztem túlságosan is nőiesek és csúnyák voltak. Nem sértődtem meg rajta, mert tényleg nem értek a kocsikhoz: Szerintem fontosabb, hogy milyen színű, mint az, hogy milyen motor van benne, vagy éppen milyen márkájú. A lényeg az, hogy végül Feri egy nagyon jó autót választott, amivel kellemes utunk volt oda és vissza is. A családommal töltött hétvége pedig nagyon jó volt! Mindig feltölt, mikor a szülővárosomban lehetek a szüleimmel és nagy örömömre Ferin is azt látom, hogy ő is egyre jobban élvezi ezeket az utazásokat. Még nem tudom, hogy mikor megyünk legközelebb Szarvasra, de az biztos, hogy ha legközelebb is szükségem lesz valamilyen csinos ruhára, akkor ugyan abból a ruha webshopból fogok rendelni, mint legutóbb.