Lehet, hogy lecserélem a kocsit! Lehet, hogy megvesztem?

Tudjátok, hogy imádom a kocsit, és imádok autózni. Már az is kiderült a sztorikból, hogy az sem vág földhöz, ha kölcsönöznöm kell egy verdát, mert mindenféle újdonságot szeretek kipróbálni. Hát talán ez az új dolog mániám vezetett oda, hogy családfő létemre talán lecserélem a kocsit. Egy motorra!

Most biztosan hülyének néztek, hiszen az autó sokkal megbízhatóbb, kényelmesebb és persze hasznosabb meg hatékonyabb egy családnak. Mit akarok én motorozgatni? De, ha egyszer annyira szépek! Kicsit bele is ástam magam az új gondolati hóbortomba, le akartam magam tesztelni, mennyire gondolom én ezt komolyan. Felmértem az árakat, a lehetőségeket, és persze millió egy moci képét végig nyálaztam a neten, hogy, ha megcsinálom a korlátlant, akkor mi lenne az, amit megengedhetek magamnak. Ki is néztem a nagy álmot, találtam egy viszonylag jó árú, használt BMW R 1200 GS-t. Másfél millából meglenne, ami tudom, hogy leendő apukaként talán jócskán megterheli a családi kasszát, de ennyi talán nekem is jár, hiszen úgyis a feleségem használja majd jobbára a kocsit. Had legyen már apának is valami hobbija!

Tényleg nagyon felbuzdultam, mert utána már a motoros szerkókat kezdtem el tüzetesebben bevizsgálni. Itt azért elképedtem, mert egy profi felszerelés nem olcsó. Nekem pedig első a biztonság, így nem elég a menő és kényelmes motoros dzseki, nadrág, csizma, a megbízható bukósisak, de kell gerincvédő is. Itt már azért kezdtem szomorúan pislogni, ekkora plusz kiadást már nem biztos, hogy elbírunk. Ott van még maga az alap, a korlátlan A jogsi letétele (motorjogositvany.com/kategoria/a-korlatlan), és akkor még se ruha, se moci. De nem adtam fel a dolgot, el kezdtem kutakodni, és rábukkantam egy szuper weboldalra, ahol nemcsak leírták az egész folyamat menetét, és nemcsak hasznos tippeket adtak, de még kedvezmény kupont is tölthettem le. Ezzel jó pár tízezret megspórolhatok a felszerelésen, ha meglesz a jogsim. A feleségem persze még nem tudja, szóval előbb kell elmondanom neki, minthogy elolvassa az új blog bejegyzésemet.

Visszatérve a motorozáshoz, szerintetek őrültség belevágnom? Jó lenne, ha megírnátok a véleményeteket! Azt még el kell, hogy meséljem, hogy az említett oldalt nektek is ajánlom, mert a korlátlan jogsin kívül minden infó fent van a különböző motor jogsi kategóriákról. Tudtátok például, hogy ha már van meglévő kisebb kategóriájú jogsitok, elég sok pénzt spórolhattok, ha az A korlátlant megcsináljátok? Nekem ez új volt, na, nem mintha számítana, mert csak autóra van eddig papírom. Bár a B-kategória is előny abból a szempontból, hogy csökkentett elméleti óraszámot kell végigülni. Mondjuk a gyakorlatra meg több idő kell majd, mert utoljára robogón ültem. Talán át kell gondolnom ezt még egyszer, de nagyon hajlok rá, hogy megcsináljam, pláne most, hogy megvannak ezek a kuponok is. Jaj, az oldalt meg majd elfelejtettem nektek leírni, pedig ez tartja most bennem a motivációt: motorjogositvany.com/kategoria/a-korlatlan

A feleségem tuti leszavaz majd, szóval tényleg szükségem van a véleményetekre! Őrültség, hogy az autóm motorra cseréljem, vagy ti is meglépnétek ezt, főleg így, hogy a sors még egy ilyen könnyítést is az utatokba sodor? Ha látnátok azt a BMW R 1200 GS-t.