A LordShop nem kölcsönöz autót, csak tiszta pelenkát

Az autóbérlés ma már nem annyira nehéz dolog, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt. Persze nehéz talán akkor sem volt, sokkal inkább csak ki lehetett fogni olyan opciót is, ami nem a legolcsóbb, vagy legjobb minőségű. Persze most is van a pakliban egy adag rizikó, de sokkal kisebb, mint akkor. Ez annak köszönhető, hogy aki akar, bőven utána tud olvasni a neten, hogy milyen lehetőségek vannak és hogy melyik ki, hogyan értékelte. Ugyan ez igaz a pelankákra is. Így keveredtem el a LordShop weboldalára.

Megszületett a kisfiam és nem volt mese, fel kellett deríteni a terepet, hogy hol, mit érdemes vásárolni. Egyértelmű volt, hogy ez nem azt jelenti, hogy boltokba járok, hanem hogy otthon a kanapén megnézem, hogy mit is lehet kapni. A LordShop webshopjában tulajdonképpen minden méretű és típusú pelenkát meg lehet találni. Én ezt nagyon szeretem, mert nem kell rajta agyalni, minden ott van, egy helyen.

Sőt, abban is sokat segített a lord.shop.hu, hogy melyik pelus típust válasszam ki. Ugyanis rengeteg megoldás létezik és mivel nem én hordom, csak egy bizonyos szemszögből tudom elképzelni, vagy megállapítani, hogy ez mennyire lehet jó a babának. Ha ezt az egy szemszöget nézem, akkor azt lehet mondani, hogy a saját fejemet kell követni. A saját fejem meg azt mondja, hogy egy eldobható és egy mosható pelenka között nagyon nehéz választani.

Ez a LordShop is tudja, ezért nagy választékot ad mindkettőből, hogy legyen miből válogatni. Na persze nem azért, hogy annyival nehezebb legyen dönteni. Sokkal inkább csak azért, hogy egy széles rálátás és tanulmányozás mellett tudjunk dönteni valamelyik mellett – már ha mindenképpen kell.

Mert azt is gondolom valahol, hogy nem muszáj egy féle terméket használni ebben a körben. Értem ezt úgy, hogy mindkettőnek, a mosható pelenkának és az eldobható termékeknek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. És mivel az én fejemben ezek sok esetben kiütik egymást, ezért azt gondolom, hogy mindkettő termék lehet jókor kéznél.

A LordShop kínálatából kinézve a legszimpatikusabb termékeket éppen ezért én mindig mindkettőből szoktam rendelni. Azért alakult ez így, mert alapvetően szerintem nagyon fontos az, hogy minél kevesebb szemetet termeljünk és ezért jó, ha minél több olyan terméket tartunk a háztartásban, aminek hosszú az életciklusa, nem kell rögtön szemétbe hajítani egyetlen használatot követően. Ugyanakkor azt is teljesen megértem, hogy azért van ekkora kínálat a lord.shop.hu webáruházában az eldobható pelenkákból is, mert sok olyan szituáció adódhat, amiben az az optimális választás.

Ha mondjuk otthon vagyunk napokig és nem mozdulunk ki távolabbi helyekre, csak mondjuk sétálni erre-arra a környéken, akkor remek alternatíva a mosható pelus. Nincs vele semmi zűr, ha a kicsi éppen letudja a dolgát, mert rögtön tudom intézni az eszköz tisztítását. Ugyanezt mondjuk valahol az autópálya szélén, vagy mondjuk egy plázában sokkal kellemetlenebb eljátszani, vagy nem is feltétlenül van rá lehetőség. Ezért azt gondolom, hogy bizonyos helyzetekben sokkal praktikusabb az eldobható pelenka a hagyományosnál.

A LordShop még arra is fel van készülve, hogyha eljut a picuri az úszásig. Ez egy olyan speciális közeg, ami érthető módon speciális igényeket kíván. Tehát nem lehet ugyanabban a pelusban beleflangálni a vízbe, mint amiben a szárazföldön megy a tánci-tánci. És azt sem lehet csak úgy csinálni, hogy pelus nélkül irány a medence, mert ilyenkor szokott történni egy kis baleset, ami egy emberekkel és babákkal teli vízben nem olyan kellemes. Szóval ha úszópelenka kell bármilyen méretben, akkor abból is bőven lehet válogatni ezen a felületen.

Ami viszont talán még ennél is jobb, azok a csomagok. Azok az összeállítások, amik nagy mennyiségű terméket tartalmaznak, több összeillő darabból. Tipikusan ilyenek a pelenkás termékek – na, vajon miért pont ezeket ismerem a legjobban?! Tulajdonképpen mindet kipróbáltam és nagyon pozitívan tudok csak nyilatkozni róluk. Számtalan féle-fajta párosításban adják a LordShop honlapján. A legtöbb esetben mégis az a standard, hogy a pelenkák mellé törlőkendő jár. Ebből aztán nagyon sok verzió létezik, mert van olyan, hogy akár egy hónapra is elegendő pelenkát küldenek, de van olyan is, hogy csak teszt jelleggel lehet kapni egy bemutató csomagot, amiben aztán minden van.

Az első hetekben szerintem érdemes egy ilyen csomagot kipróbálni, mert ez segít kitapasztalni, hogy miben érzi jól magát a gyermek, mennyire érzékeny a bőre és hasonlók. Aki nem jártas a témában, talán nem is gondolná, hogy milyen sokféle törlőkendőt lehet kapni. Egyáltalán nem biztos, hogy ebből a sokból mindegyik jó lesz a baba popsinak, ezért érdemes kipróbálni őket egy-egy kisebb csomaggal. A teszt csomagok pontosan erre vannak kitalálva, hogy akkor se maradjon túl sok egy termékből, ha esetleg mégsem lenne befutó a kicsi bőrének.

Természetesen nem csak azért csinálja ezeket a nagy csomagokat a LordShop, hogy egyszerre több dolgot is vigyenek tőlük, hanem azért is, mert így sokkal kedvezőbben tudják adni a termékeket egységárra nézve. Számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy 5-től 30% kedvezményig simán belenyúlhatunk a tutiba. Szóval ebből a szempontból is érdemes csomagban gondolkodni az egyes termékek összeválogatása helyett.

Ha pedig megvan az összes törlőkendő, textíl pelenka, úszópelenka és persze a klasszikus eldobható modellek is, akkor nem maradt más hátra, minthogy saját magunknak is nézelődjünk egy kicsit, mi, anyukák. Vagy akár az apukáknak is, mert hogy férfiaknak szóló termékekkel is foglalkozik a LordShop csapata.

Ami a női részleget illeti, a legkedveltebb szépségápolási termékek, tusfürdők, krémek, mind megkaphatók ezen a felületetn is. Nagyon szeretem, hogy ezeket is meg tudom innen rendelni. Ahogyan mondjuk a férjem borotváit is innen szoktuk, mert ha már a pelus úgyis innen érkezik, akkor igyekszünk hozzá csapni minden mást is, ami hasonló módon kedvező áron van.

A női és férfi kozmetikumok mellett pedig a háztartási termékekről is lehet ezen a felületen gondoskodni. Nagy a választék a különböző mosó- és tisztítószerekből, a fürdőszobai szappanokból és persze mindenből, ami csak eszetekbe jut a háztartási szerek kapcsán. Persze alapvetően nem ez a fő profil, de azért rengeteg terméket lehet ezen a platformon megszerezni ebből a témakörből .

Ha tehát nem is autókölcsönzésről volt most szó, remélem, hogy nagyon hasznosnak találjátok majd ezt a kis írást a pelenkákról és a kimeríthetetlen lelőhelyükről. A közvetlen barátaim nagyon hálásak voltak, amikor először megemlítettem nekik a LordShop weboldalt, ezért őszintén kívánom, hogy nektek is jöjjön be legalább annyira, mint nekik! Aztán meg majd keresünk valami alternatív platformot arra, hogy megtárgyaljuk, hogy ki melyik terméket miért szereti innen rendelni, vagy éppen miért nem!