Legyen online autókölcsönzőnk a keresőben első helyen

Az autókölcsönzésről van pár nagyon vicces történetem. Mindenképpen a legdurvább az összes közül az volt, mikor a haverjaimmal elmentünk Tenerifére nyaralni. Már alapból veszélyes volt a társaság, mivel mindenki mást akart. Az egyik haverunk (aki meghívott minket) már az első nap bejelentette, hogy hiba volt ezt a társaságot hívnia. Volt azonban még öt nap, amíg össze voltunk zárva és valakinek az az ötlete támadt, hogy kibérelhetnénk egy autót és körbe mehetnénk a szigeten.

Ezzel csak az volt a baj, hogy senki olyannak nem volt jogosítványa, aki tudott is volna vezetni. Kivétel volt ez alól a barátnőm, akinek azonban még nem volt három éves. Én nem mertem beülni a volán mögé, az egyik barátunk azonban bátran a helyemre lépett. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy karamboloztunk egy körforgalomban, de szerencsére senkinek nem esett baja.

Sajnos az inkompetencia és a túlzott önbizalom néha engem is bajba sodort. Az utóbbi pár évben például neki kezdtem egy netes boltnak, de nem termelt profitot. Azelőtt soha nem néztem utána, hogy milyen fontos dolog egy oldal sikerességében például a linképítés. A Keresőben Első oldala azonban megmutatta nekem, hogy mi az, ami hiányzik ahhoz, hogy sikeres legyek. Nem meglepő módon, ahogy a nevükből is gondolhatta az ember, a linképítés kulcsszóra az első helyen adta ki őket.

A helyezés azonban nem minden és szükségem volt arra, hogy lássam miként néz ki az oldaluk. Elvégre, ha náluk sincsen szépen megcsinálva, akkor miről beszélünk? Természetesen azonban erről szó sem volt. Olyan jól volt kialakítva az oldal, hogy ha nem a Linképítés kulcsszó kapcsán érkeztem volna rá, akkor is megtaláltam volna pár másodperc alatt az ehhez tartozó kategóriát.

Amint elkezdtem olvasni a Linképítés cikket, rögtön azt éreztem, hogy végre fellélegezhetek. Annyiféle dolgot lehet olvasni az interneten, ez a cikk azonban összeszedett és pontos volt. Nem vesztünk el a részletek között és még a nyelvezet sem volt túl bonyolult. Pontos ismérvei egy olyan oldalnak, ami jó szolgáltatást fog nekünk biztosítani.

Megtudtam, hogy a rengeteg pénz, amit reklámokra költöttem, nem feltétlenül a legjobb módja annak, hogy növeljem a látogatók és az ügyfelek számát. Főleg azért, mert így olyan, mintha én mennék a vevőkhöz és próbálnám győzködni őket. Akik azonban már járatosak az üzleti világban, azok tudják, hogy végső soron nem ez a kifizetődő módszer. A legjobb az, ha a vásárlók maguktól jönnek hozzánk, vagy valaki másnak az ajánlására.

Az interneten persze ez egy kicsit másképp működik. Mivel itt a Google-t kell meggyőznünk arról, hogy érdemesek vagyunk az ő „ajánlására”. Ezt többféle módszerrel lehet elérni, amelyek közül az egyik a linképítés. Ez egy olyan folyamat, ami során úgy optimalizálják az oldalunkat, hogy mindenképpen az első helyen kössön ki a keresőben. A Linképítés azonban nem egy egyszerű dolog, rengeteg figyelmet és kutatást igényel. Nagy szerencsénkre azonban a Keresőben Első mindkettővel rendelkezik.

Zárásnak már csak annyit szeretnék mondani, hogy én is csatlakozni fogok azokhoz a pozitív véleményekhez, amiket az oldalról lehet olvasni. Árban nagyon korrektek voltak és mindent meg tudtam beszélni velük. Ha bármi kérdésem vagy gondom volt, bizalommal fordulhattam hozzájuk. A Linképítés segítségével pedig azóta teljesen megváltoztak az oldalam mutatói és végre azt érzem, hogy megérte ez a befektetés.