Szerencsés véletlen

Készülök a közelgő nyaralásra, minden készen áll, már csak azt nem tudom, hogy honnan szerzünk majd autót, úgyhogy ma minden áron arra akartam rávenni a párom, hogy kölcsönözzünk egy autót a nyaralásra az ő flottakezelő cégétől. Nagyon furán nézett rám, úgyhogy éreztem, hogy valami nem stimmel abban, amit mondok, de ennyiben is hagyta, egyenlőre ez a legkisebb problémája. Így hát fogtam magam és utánanéztem a dolognak. Így utólag nagyon hülyének érzem magam, de szerencsémre megtaláltam egy remek oldalt, ahol mindent részletesen elmagyaráznak, így én, mint laikus is megérthettem, hogy miről is szól ez az egész. Na most, ha rajtam kívül más se értette volna eddig, akkor most rávilágítok, hogy a flottakezelésnek semmi köze az autókölcsönzéshez, ezért nézett rám úgy, amikor ezt mondtam.flottakezelés

Mindenesetre most két legyet is ütöttem egy csapásra.

Az autókölcsönzés problémát egész egyszerűen megoldottam, merthogy rájöttem, hogy a séta és a tömegközlekedés a legjobb a nyaraláskor és sokkal több élményt is ad, mintha autóval rohangálnánk és még a parkolással sem kell majd vesződni. Még pénzt is spórolunk rajta. Egyébként is, nem árt majd egy kis séta, mindig csak ülünk az irodában, végre egy kis testmozgás.

Azért is jó, hogy utánanéztem a dolognak, mert így megtaláltam a remek flottakezeles.hu-t. Ez már csak azért érdekes, mert így kiderült, hogy a férjem jóval többet fizet jóval kevesebb szolgáltatásért a mostani flottakezelő cégénél, mint, amit a flottakezeles.hu oldalon találtam. Természetesen nem csak ezt az oldalt néztem meg, de mégis ezt találtam a legkedvezőbbnek mindenféle szempontból, hiszen a részletes tájékoztató mellett különböző szolgáltatási csomagjaikról is szerezhettem ismeretet. Mikor már mindent tudtam a témáról és erről az újonnan talált szolgáltatóról, odaálltam a férjem elé, hogy ajánljam neki a megtalál flottakezelési csomagokat. Mivel kisvállalkozó, nincs sok autó, amire szüksége van, és amire oda kell figyelni. Ez az oldal pont az ilyen cégekkel, a kis- és középvállalkozásokkal foglalkozik, tehát minden nagyon jól fest. A flottakezelés különböző csomagokban érhető el, ezeket vázoltam fel, az alapján, amiket az oldalon találtam. Ellenpéldákat is hoztam, ezzel erősítvén az igazam, ugyanis a legtöbb helyen számításba se jöhet, ha nem minimum 100 autóra van szüksége, sőt a legtöbb hely sokkal drágább szolgáltatásokat nyújt és sokkal kevesebb ad érte, ahogy az is, aminél most van.

Nagy meglepetést okoztam ezzel a kis akciómmal. Megint lenyűgöztem, hogy hiába a megvető pillantások, akkor se lehet megtörni és még ráadásul valami jót is kihoztam belőle: spóroltam a nyaralás költségein és még egy újdonságot is mutattam. Ő is végignézte az oldalt, kikeresgélte, hogy mire mennyit fizet a másik cégnél, összevetett mindent. Végül arra jutott, hogy szerződést bont és felkeresi az általam talált céget. Ezen a ponton már megnyugtattam magam. Még aznap fel is hívta őket és megbeszélték a részleteket, a kritikus pontnál (nála ez a flottakezelés) is eddig jól vizsgáztak. A Flottautohoz tartozó szervizzel, autókereskedéssel is folytatott egy telefonbeszélgetést, meglepetésére egyikőjük sem volt fennhéjázó és még örültek is, hogy nem egy multi jön majd hozzájuk.

Felhívta a barátját is, hogy ő mit szól ehhez az egészhez és mindenki nagy meglepetésére az ő vállalkozásának autói is a Flottauto kezeli. Át is jött egy kávéra és elmesélte minden élményét a cégről és mind pozitív volt, meg is kérdeztük, hogy netán nekik dolgozik-e, hogy csupa jót mondd róluk. Kell ennél jobb reklám egy cégnek, mint az elégedett vásárló?! Annyira jól tájékozott volt, hogy felért egy flottakezelővel is. Ezt azzal indokolta, hogy mindent annyira precízen vázoltak fel neki, hogy egy laikus, mint ő vagy én a szakértőjévé válik a témának. Elmondta, hogy jobban járunk egy tartós bérlettel például, mert spórolni is tudunk rajta, sőt még kamatozna is a bankba tett pénz. A telefonbeszélgetésnél is felvetette az ügyintéző a tartós bérletet, de a férjem csak a személyes egyeztetés során szeretne dönteni.

Egy szó, mint száz, ma is tanultam valamit és még spóroltam is, a férjem autós ügye pedig jobb kezekbe került. Tökéletes zárása a napnak.