Az autókölcsönző új padlófűtése, majd az enyém

A legutóbbi hosszú hétvégén úgy döntöttünk feleségemmel, hogy útnak indulunk és lemegyünk a Balatonhoz a nagy családdal, azaz a gyerekekkel és a nagyszülőkkel. Az időjárás a jelentés szerint naposnak volt várható, így kapva kaptunk az alkalmon, hogy kicsit kiszabaduljunk a hétköznapok mókuskerekéből és mivel szüleink már nyugdíjasok, ők is örömmel fogadták az ötletet. Szerencsére jól kijönnek egymással, így fel sem merült a probléma, hogy kit hívjunk meg magunkkal. Az ötletelés után gyorsan rá is kerestem a szálláslehetőségekre az északi parton, mert azt jobban preferáljuk a családdal. Végül egy balatonalmádi apartman mellett tettük le a voksunkat, ami része volt egy komplexumnak, így szauna és jakuzzi ingyenes használata is járt a foglaláshoz. Összesen kilencen indultunk volna útnak a terv szerint, csak egy problémánk volt: a mi autónkba összesen maximum hat ember fért be, azt viszont semmiképp sem akartuk, hogy szüleink külön autóval jöjjenek és ilyen messze vezessenek. Ennek apropóján úgy döntöttünk, hogy bérlünk egy nagyobb autót és így majd kényelmesen el fogunk férni minden csomagunkkal együtt. 

Az egyik munkatársam ajánlásával mentem el Budapest egyik külső kerületében lévő autókölcsönző szalonba az egyik délután munka után, ahol nagyobb autókat is ki lehetett bérelni egész kedvező árakon. A feleségemnek egyetlen kikötése volt, hogy legyen benne elég rakodóhely az utazótáskáknak, de ne legyen egy teherautó nagyságú az autó.  Szerencsémre nem volt forgalmas időszak, amikor mentem, így elég sok választási lehetőségem volt. Végül egy kilenc személyes Opel kisbusz mellett döntöttem, mert a mérete ellenére kiváló fogyasztása volt és szerintem a legjobb állapotban is a többi lehetséges opcióhoz képest. A papírokat az irodájukban kellett intéznem a mellettük lévő házban, így az értékesítőtől beszerzett adatokkal elindultam az épület felé. Az ajtón belépve egy hall és két szoba fogadott: jobbra egy fiatal pár intézte a papírjait, balra pedig épp valami átalakítás folyt. Mivel a kiszűrődő hangokból ítélve még legalább volt 10 percem, mielőtt sorra kerültem volna és a hallban kitett székek nem tűntek a legkényelmesebbnek, na meg legkevésbé sem a legizgalmasabbnak, úgy gondoltam, hogy átnéztek a balra található szobában lévő munkálatokhoz és meglesem, mi folyik ott. Ahogy a szoba ajtajához értem láttam, hogy a burkolat fel van szedve és két úriember valami háló vagy szőnyeg szerű lapokat helyez le minden egyes négyzetméterre. Nem tudtam levetkőzni kíváncsiságom, így egy tiszteletteljes köszöntés után rögtön rá is kérdeztem, hogy miről van szó és mi az, amit olyan lelkesen telepítenek. Az urak kedvesen köszöntöttek, majd elmondták, hogy egy új elektromos padlófűtést szerelnek be. Mivel még soha nem láttam ilyet, úgy éreztem, hogy megragadom az alkalmat és rákérdezek, hogy ennek milyen előnyei vannak, illetve, hogy miért lenne érdemes bárkinek is elgondolkodnia a telepítésén. Kiderült, hogy a szobában egy új technológiát, az szereltek, aminek a lényege igazából annyi, hogy a fűtőszőnyegben egy amorf fűtőszál van aminek egyedülállóan hosszú az élettartama amellett, hogy gyors és biztonságos még energia- és költséghatékony is. Nagy szavaknak éreztem ezeket, így kicsit szkeptikusan tettem fel a továbbiakban a kérdéseimet a szerelésről, viszont a végére tényleg minden kétségem eloszlott. Az izgalmas és talán legfontosabb részlet az volt, hogy mindenkinek egyedi paraméterei vannak, így komolyabb érdeklődés esetén az árajánlat is személyre szabott lenne.  

Abban a tíz, de lehet inkább tizenöt percben amíg a soromra vártam, egy teljesen új koncepcióval ismerkedtem meg, és bevallom, nagyon elgondolkodtam a fűtőrendszerünk korszerűsítésén. A beszélgetés végére épp sorra is kerültem az autót illetően, így átfáradtam a másik szobába lerendezni az utazásunk egyik kulcsfontosságú tényezőjét. Az autóért az utazás napja előtti délután jöhettünk is és minden teljesen korrekt volt. Ami viszont az elektromos padlófűtést illeti, nem hagyott nyugodni a gondolat, így kicsit jobban utánanéztem a véleményeknek és különböző technológiáknak. A keresésem végén is igazából arra jutottam, amire az autókölcsönzőben való beszélgetés végén: az amorf fűtőszálas padlófűtés éri meg talán a legjobban számunkra, ezért feleségemmel átbeszéltem a dolgot és arra jutottunk, hogy a következő nagyobb beruházás életünkben ennek a rendszernek a telepítése lesz. Még jó, hogy akkor és ott elkértem a telepítők elérhetőségét, így nem kellett megbízható kivitelező után kutatnom, csak felmennem az elektromospadlofutes.info weboldalra és egy árajánlatot kérnem. A helyszíni felmérésre pont a balatoni kiruccanásunk után két héttel került sor és a telepítésre pedig utána nem sokkal. Professzionális, kiváló minőségű és gyors ügyintézést kaptunk és ennek nagyon örültünk. Visszagondolva szerintem ilyen hasznosan még nem töltöttem várakozási időt, hiszen az egész kivitelezést valahol mindezt az autókölcsönzőben eltöltött időnek köszönhettem és ezért roppant hálás is voltam a sorsnak.