Székhelyszolgáltatás autókölcsönzéssel foglalkozó cégeknek

Bizonyos esetekben sokkal jobban megéri autót kölcsönözni, mint saját autóval utazni. A céges autók vonatkozásában is jó megoldás lehet a bérlés, de akkor is, ha például külföldre utazunk és lakóautóra van szükségünk. Az iparűzési adó fizetése azonban az autókölcsönzőknek is problémát szokott okozni. Hogy ezt az összeget megspórolják, érdemes szakszerű segítséget igénybe venniük.

A topcegalapitas.eu cégalapítással, cégmódosítással és székhelyszolgáltatással is rendelkezik a szolgáltatások teljes körét nyújtva ezzel a cégeknek. Nézzük, mit is foglal magában tulajdonképpen a székhelyszolgáltatás.

Amit tudni érdemes a székhelyszolgáltatásról

A székhelyszolgáltatás – ahogy a nevéből is adódik – tulajdonképpen egy szolgáltatás, mely jogilag teljesen, tisztázott rendezett és legális. Ennek keretében a topcegalapitas.eu az igénybevevő rendelkezésére bocsájt egy székhelyet, ahová bejegyzésre kerülhet az adott cég. Kihelyeznek egy cégtáblát is az adott címre, valamint vállalják a postai hivatalos és kevésbé hivatalos küldemények átvételét is. De ez még mind nem minden! Az átvett levelek szkennelt változatát továbbítják, hogy a cégek a lehető leghamarabb tudomást szerezzenek a levélről és annak tartalmáról, az összegyűlt leveleket pedig havonta egyszer elpostázzák a megadott postacímre, díjmentesen. Díjmentes továbbá az is, hogy ha például hatósági ellenőrzésre kerül sor, akkor rendelkezésre bocsájtják a tárgyalójukat és a hatósági intézkedéseknek is teret adnak.

A székhelyszolgáltatás egy jogilag teljesen rendezett szolgáltatási forma, az adózás rendjéről szóló törvény rendelkezik róla. Fontos, hogy a szolgáltatás feltételei és a teljesítés módjai írásbeli szerződésbe legyenek foglalva, az időtartamnak pedig többnyire határozatlannak kell lennie és egy éven belül nem bontható fel a szerződés, csak rendkívüli esetben. A szerződésnek tartalmaznia kell a cég nevét, székhelyét, a képviselő nevét és az adatait, a kapcsolattartási adatokat, egy e-mail címet, ahová továbbíthatóak az iratok és egy postacímet is. Székhelyszolgáltatás helyszíne olyan ingatlan lehet, melynek szolgáltatója tulajdonnal rendelkezik felette vagy gyakorolja a használati jogokat. Székhelyszolgáltatás keretében azonban fióktelep, telephely nem vehető igénybe, ugyanis ott valóban tevékenységet kell folytatni. 

A cég székhelyét cégtáblával meg kell jelölni, de a topcegalapitas.eu erről is gondoskodik. Miután megkötésre került a székhelyszolgáltatásról szóló szerződés, erről az erre rendszeresített formanyomtatványon szükséges értesíteni az adóhatóságot, ez a könyvelő dolga. A szerződést 1 éven belül nem lehet felbontani a topcegalapitas.eu -val, de ha valaki nem fizeti a székhelyszolgáltatás díját, a szerződés 3 hónap múlva automatikusan megszűnik. 

A topcegalapitas.eu szolgáltatásai tehát igen szerteágazóak mind a cégalapítás, mind a cégmódosítás, mind pedig a székhelyszolgáltatás vonatkozásában. Mindenképpen érdemes kihasználni a szolgáltatásaikat, hiszen óriási terheket vesznek le a cégek válláról és hozzájárulnak azok hatékony működéséhez. Kár lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget!

Az autókölcsönzők számára is javasolt, hogy segítséget kérjenek ezeknek a feladatoknak az elvégzésében. Így koncentrálhatnak az autókra, nem vonja el a figyelmüket az a sok adminisztráció és jogi-pénzügyi procedúra, amivel egy cég működtetése jár.